wijzijninnoorwegen.reismee.nl

De zweedse kruismug

Hoewel het verboden is in zweden om inheemse diersoorten naar andere landen te vervoeren of te importeren, lukt het af en toe toch een enkele diersoort de grens over te komen. Niet wenselijk want het kruisen van soorten kan leidden tot meer giftige soorten en verstoord de weerbaarheid van een hele voedselketen.

Hoewel ik alles heb proberen te voorkomen om geen diersoorten van Zweden naar Denemarken te vervoeren is het helaas toch niet gelukt. Ondanks diverse pogingen bij diverse benzinepompen en wasbeurten van voorkant van de camper heeft de zeer slimme en vindingrijke “Zweedse kruismug” weten te vestigen in Denemarken.

Van alles is geprobeerd om het beest achter te laten in zijn eigen habitat, zo is er over 3 verschillende bruggen in 2 richtingen gereden, zijn zowel zeer lage als hele hoge temperaturen gebruikt, zijn er vrouwtjes “Zweedse kruismuggen” ter verleiding ingezet maar niets mag baten.

Het parasiterende beest wist zich maar liefst 355 km verborgen te houden voor zijn dragers. Door het inzetten van speciale 4K camera’s is uiteindelijk toch vast komen te staan dat er nu ook gevreesd moet worden voor de Zweedse kruismug in Denemarken.

De bestuurder van het voertuig waarop het beest parasiteerde claimt geen andere exemplaren te zijn tegen gekomen op de beelden en verwacht mag worden dat het bij dit ene incident blijf. De regio rond Legoland is geĂŻnformeerd om een eventuele invasie van de Zweedse kruismug met passende maatregelen te kunnen beteugelen.

Voor meer informatie zie het filmpje van vandaag,

John en Sylvia.

Reacties

Reacties

Josette

Als hij maar niet in je onderbroek kruipt

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!